Jablkový koláč
1 kg jablk
150 g orechov
150 g maku
50 g kokosu
100 g hrozienok
50 ml rumu
1 čajová lyžica mletej škorice
šťava z 1 citrona a 1 pomaranča
orechy a sušené slivky na ozdobu
Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu – nemusí byť. Jablká zbavíme jadrincov a aj so šupkou jemne nastrúhame, pridáme škoricu, šťavu z citrusov a hrozienka. Premiešame a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme mletý mak, do druhej orechy. Ak treba prisladíme medom. Jablká s makom rozotrieme na spodok misy, posypeme kokosom, a navrstvíme jablká s orechami, povrch uhladíme a ozdobíme sušenými slivkami a polovičkami orechov. Môžu byť aj mandle alebo lieskovce.
Tento recept sa nachádza spolu s ďalšími receptami v publikácii: Detoxikácia - cesta ku zdraviu.
|