Špenátový nákyp
Porcia pre 5 osôb
6 ks grahamových rožkov
375 g mrazeného špenátu
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
pór
solčanka
majorán
oregáno
1 vajce
biele mleté korenie
2 lyžice olivového oleja
voda
petržlenová vňať
50 ml sójového mlieka
1 kg zemiakové pyré
Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu a pór, potom na 1 min. pridáme prelisovaný cesnak. Pridáme rozmra-zený špenát, vajce, koreniny. Vodu zo solčankou nalejeme na nakrájané rožky, zmiešame so špenátom, vylejeme na vymastený plech, pečieme asi 30 minút na 180 oC.
Zemiakové pyré:
Uvarené zemiaky rozmixujeme vo vode v ktorej sa varili, pridáme 50 ml sójového mlieka.
Tento recept sa nachádza spolu s ďalšími receptami v publikácii: Naše kĺby, naše kosti |